in

WTFWTF LoveLove OMGOMG

Zo zag de transferzomer van FC Barcelona er uit

Nadat FC Barcelona in de Champions League tegen Bayern München met de staart tussen de benen naar Barcelona werd gestuurd was één ding zeker, het zou een rumoerige zomer worden bij de Catalanen. Uiteindelijk werd het dat ook en moesten een groot aantal spelers plaats gaan maken voor nieuw talent.

De coronacrisis speelde een grote rol in de keuzes van FC Barcelona. De club leed namelijk een miljoenenverlies en daardoor moesten er een aantal grote namen vertrekken. Niet alleen Ivan Rakitic moest plaats gaan maken voor nieuw talent, ook Arturo Vidal en Luis Suarez moesten het veld ruimen. Zij vertrokken naar Sevilla (Rakitic), Inter (Vidal) en Atletico Madrid (Suarez). Even leek het er op dat ook Lionel Messi deze zomer zou vertrekken bij de club, maar daar stak voorzitter Josep Bartomeu een stokje voor.

Tijdens de laatste dag van de transfermarkt gingen ook Todibo en Rafinha nog eens weg. Eerstgenoemde vertrok naar Benfica en Rafinha ging op het laatste moment naar Paris Saint-Germain voor 3 miljoen euro. Barcelona bespaarde met de verkoop van deze spelers een salaris van zeker 70 miljoen euro. In de laatste uren van de markt liet FC Barcelona ook nog Juan Miranda vertrekken, die na een verhuurperiode aan Schalke 04 weer voor Barcelona B speelde. De verdediger wordt voor een seizoen gehuurd met een optie tot koop.

https://twitter.com/FCBarcelona_cat/status/1313249170875133965

Aankopen

FC Barcelona deed het deze zomer iets rustiger aan op de transfermarkt. De club kocht in januari Trincao en Pedri en ruilden in de zomer Arthur Melo voor Pjanic. Verder haalde Barcelona in de slotdagen van de transfermarkt Sergiño Dest, die de vertrokkken Nelson Semedo verving. Maar de grootste naam die de club aantrok was de coach: Ronald Koeman.

https://twitter.com/FCBarcelona_cat/status/1312015689151021056

Jeugd

Uiteindelijk het er op dat FC Barcelona komend seizoen meer zal in gaan zetten op de jeugd. Memphis Depay werd uiteindelijk niet naar Barcelona gehaald en ook Eric Garcia van Manchester City kwam uiteindelijk niet. Toch lijkt de Spaanse verdediger komend jaar alsnog transfervrij naar de Catalaanse club te vertrekken.

Ronald Koeman heeft na het sluiten van de markt wel besloten dat Riqui Puig, Mateus Fernandes en Ronald Araujo bij de selectie worden gevoegd. Zij maken dit seizoen deel uit van de A-selectie.

FC Barcelona

Barcelona presenteert jaarrekening: Miljoenenverlies door coronacrisis

Trincão FC Barcelona

De rugnummers van FC Barcelona voor het seizoen 20/21