in

‘Xavi voert direct wijzigingen door in medische staf’

Xavi

Een nieuw tijdperk staat op het punt te beginnen bij FC Barcelona. De komst van Xavi Hernández naar bank van FC Barcelona betekent een radicale wending in het sportieve project, dus het is duidelijk dat er belangrijke veranderingen op komst zijn. De coach heeft op zijn eerste werkdag besloten om Juanjo Brau, hoofd van het fysieke team van het eerste elftal, en Albert Roca, die verantwoordelijk is voor de fysieke voorbereiding van het Barça team, aan de kant te zetten. Voor hen wordt een nieuwe positie binnen de club gezocht.

De verwachting is dat Xavi in de komende dagen nog een lid van het medisch team van FC Barcelona gaat verzoeken om een andere rol binnen de club te zoeken. Xavi gaat namelijk Jaume Munill terughalen naar de A-selectie. Hij zal na twee jaar terugkeren bij de A-selectie, nadat hij de afgelopen seizoenen bij het zaalteam van Barcelona actief was.

Pruna

Onder alle veranderingen die Xavi bij Barcelona wil doorvoeren wordt de komst van Richard Pruna de grootste transfer genoemd. Dat is één van de belangrijkste voorwaarden die op tafel lagen toen de coach onderhandelde over zijn komst naar Barça. Xavi is er van overtuigd dat Pruna de situatie van de blessureplaag, die bij FC Barcelona heerst, kan keren. In de komende dagen zal Xavi zijn volledige staf gaan vormgeven.

Xavi FC Barcelona

Video | Xavi’s presentatie in Camp Nou

‘Xavi besluit om voormalig teamgenoot terug te halen naar Barcelona’