in

Woedend Atletico Madrid eist 200 miljoen euro voor Griezmann

FC Barcelona kondigde vrijdagmiddag de transfer van Antoine Griezmann aan. De Catalanen betaalden de clausule van maar liefst 120 miljoen euro en legde de Fransman voor vijf seizoenen vast. Griezmann’s vorige werkgever Atletico Madrid is opnieuw woedend en onderneemt stappen tegen FC Barcelona.

De kogel was vrijdagmiddag eindelijk door de kerk toen FC Barcelona de clausule van 120 miljoen euro betaalde aan Atletico Madrid. Griezmann mag zich na een lange soap speler van FC Barcelona noemen. Maar de soap is nog niet afgelopen. De Catalanen zijn namelijk nog niet af van Atletico Madrid.

Atletico Madrid kwam vrijdag na de bekendmaking van de transfer met een statement naar buiten dat zij stappen gaan ondernemen tegen FC Barcelona. De Madrilenen zijn namelijk van mening dat FC Barcelona met de 120 miljoen euro te weinig heeft betaald voor de transfer van Griezmann.

Clausule verlaagd

Antoine Griezmann zag op 1 juli zijn ontsnappingsclausule van 200 miljoen euro zakken naar 120 miljoen euro. Dat had de Fransman contractueel vastgelegd. Atletico Madrid is van mening dat FC Barcelona al ver voor die tijd een akkoord had met Antoine Griezmann en daarom willen de Madrilenen de 200 miljoen euro ontvangen, die ten tijde van het akkoord van kracht was. De Madrilenen geven in de verklaring aan dat zij stappen gaan ondernemen tegen FC Barcelona.

Officieel: Barça betaalt megaclausule voor Griezmann

Griezmann presentatie

Griezmann achter gesloten deuren gepresenteerd