BarçaSource
Meer dan alleen nieuws over FC Barcelona

Wat zijn de opties voor Barcelona?

FC Barcelona is op de achtergrond druk bezig met een vervanger voor Neymar, die Barcelona 222 miljoen achter laat. De club heeft enkele opties om de Braziliaan te vervangen.

Barcelona was de afgelopen dagen al in gesprek met Philippe Coutinho, maar de Braziliaan lijkt niet de opvolger van Neymar te gaan worden. Hoewel de komst van Coutinho nog altijd reëel is, is hij niet de nummer 1 voor de vleugelpositie. Coutinho is namelijk ook als vervanger voor Andrés Iniesta inzetbaar.

Dembélé

Barcelona zou daardoor slechts twee echte reële opties hebben. Technisch secretaris Robert Fernandez is enorm gecharmeerd van Ousmane Dembélé van Borussia Dortmund. Het grote talent van de Duitse club moet echter ook zo’n 100 miljoen euro kosten.

Griezmann

Aan de andere kant bekijkt Barcelona de optie Antione Griezmann. De club liet Atletico Madrid al weten dat zij, vanwege het transferverbod, geen actie zullen ondernemen om de Fransman deze zomer op te halen uit Madrid. De aanvaller heeft bovendien dit jaar nog een afkoopsom van 200 miljoen euro. Volgend jaar heeft de Griezmann echter een afkoopsom van 100 miljoen euro, waardoor Barcelona mogelijk een jaar wil overbruggen met Angel Di Maria, om het jaar erop Griezmann alsnog aan te trekken.

Mochten de Catalanen er unaniem voor kiezen om Dembélé naar Barcelona te halen, dan is de club van mening dat Griezmann het talent in de weg kan gaan zitten. De Franse en Italiaanse media suggereren dat Barcelona ook nog altijd in gesprek is met Dybala en Mbappe.

FC Barcelona Voetbal Kleding Officiële FC Barcelona kleding vind je op Voetbalshop.nl!

Get real time updates directly on you device, subscribe now.