in ,

Voorzitter Barcelona ziet geen problemen: ”Messi blijft bij Barcelona”

Op dit moment is Lionel Messi op vakantie in zijn moederland Argentinië, maar als de aanvaller terugkeert in Barcelona gaat de club in gesprek met de superster. Voorzitter Josep Bartomeu verwacht weinig problemen in het proces. 

Het nieuwe contract van Lionel Messi is waarschijnlijk ook direct zijn laatste bij Barcelona. Hij heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij ooit terug wil naar Newell’s Old Boys in Argentinië en dit zal waarschijnlijk werkelijkheid worden als het nieuwe contract is afgelopen.

De onderhandelingen zullen in 2017 beginnen, omdat Messi en zijn vader/manager op dit moment in Rosario zijn voor kerst. Er is dus nog geen contact geweest tussen kamp Messi en kamp Barcelona, maar Bartomeu maakt zich daarover geen zorgen. De president van Barcelona heeft vertrouwen dat het nieuwe contract snel zal worden getekend.

Bartomeu hoopt dat Messi zijn loopbaan zal afsluiten bij de Catalaanse topclub: “Wij willen dat Messi hier stopt met voetballen. Hij is de beste voetballer ooit, dus natuurlijk willen we dat hij zijn carrière hier beëindigd. Wij zullen alles doen om dit doel te verwezenlijken”, zei Bartomeu tijdens een interview. ”Hij weet dat dit de beste club voor hem is, het is thuis voor hem. We zullen onderhandelen, maar dat zal geen probleem zijn. Hij zal verdienen wat hij verdient en dat is het salaris van de beste voetballer ter wereld.”

VIDEO | Barcelona bereidt zich zonder ‘MSN’ voor op Hercules

Samenvatting | Barcelona veel te sterk voor zwak Hercules