Vidal loopt zware blessure op bij ruime overwinning Barcelona

De generale repetitie van de Copa del Rey-finale werd een makkelijke overwinning voor Barcelona. De Catalanen wonnen met 6-0 van Deportivo Alaves. De doelpunten werden gemaakt door Suarez, Neymar, Messi, Rakitic en een eigen doelpunt van Alexis.

Barcelona had in het eerste half uur veel moeite met de thuisploeg. Alaves gaf druk naar voren en dat was evenals in Camp Nou een probleem voor Barcelona. Maar na een half uur wist Suarez de wedstrijd open te breken door een prachtige voorzet van Aleix Vidal binnen te tikken. Een paar minuten later stond het al 2-0, nadat Pacheco, de keeper van Alaves, de bal tegen het hoofd van Suarez tikte. Neymar, die de bal voor zijn voeten kreeg, kon de bal eenvoudig binnen schieten.

In de tweede helft wist ook Messi te scoren, waardoor heel ‘MSN’ weer eens scoorde in een competitiewedstrijd. De Argentijn kreeg de bal gelukkig mee en schoot door de benen van Pacheco raak. Na het doelpunt van Messi ging het heel snel en kwam Barcelona 5-0 voor. Eerst tikte Alexis de bal in zijn eigen doel en even later schoot Rakitic mooi raak in de bovenhoek na een hakje van Suarez, die zelf de 6-0 op zich nam door een rebound binnen te schieten. Net voor het einde van de wedstrijd kreeg Barcelona een grote tegenslag te verwerken, nadat Aleix Vidal een zware blessure opliep door een tackle van Theo Hernandez.