in ,

Vidal kritisch op Barcelona: ”Manier van denken moet veranderen”

Arturo Vidal is waarschijnlijk bezig aan zijn laatste weken als speler van Barcelona. De middenvelder heeft nog een contract tot en met 2021, maar hij mag vertrekken van Ronald Koeman. De Chileen heeft een duidelijke mening over het beleid van zijn huidige werkgever.

”Het gaat niet alleen om de spelers, maar de club moet zich in zijn geheel verbeteren.”, aldus een openhartige Vidal in gesprek met La Tercera. ”De manier van denken moet veranderen. Voetbal is geëvolueerd in de laatste jaren, maar Barcelona niet. Voetbal is steeds meer gebaseerd op fysiek, kracht en snelheid. Techniek is steeds meer op de achtergrond komen te staan. Andere clubs hebben zich daarop wel verbeterd en Barcelona moet dat ook doen.”

Vidal vindt dat de huidige selectie van Barcelona te weinig kwaliteit bevat. ”Barcelona, ik denk nog steeds de beste club van de wereld, kan geen dertien spelers hebben die het niveau aankunnen en verder moeten bouwen op jeugdspelers. Ik bedoel niet dat zij hun plek in het team niet verdienen, maar in dit team moet je eigenlijk 23 spelers hebben die met elkaar vechten om de elf basisplaatsen. Je kunt niet blijven denken dat je met het DNA van de club wedstrijden kan blijven winnen. Je moet jezelf ontwikkelen. Lionel Messi is buitenaards, maar hij kan het niet alleen. Hij heeft spelers nodig die hem goede resultaten kunnen brengen.”

Het grootste dieptepunt voor Barcelona en Vidal kwam in augustus met de 2-8 nederlaag tegen Bayern München in de Champions League. ”Dat was erg pijnlijk. Voor de wedstrijd had ik heel veel vertrouwen, maar we deden het in de tweede helft helemáál niet goed. We deden dingen die niet passen bij een club zoals Barcelona. Als je dan tegenover een team staat met zo veel mentaliteit, een goede organisatie en fysiek sterke spelers, eist dat zijn tol. Zeker als je mentaal en fysiek niet in orde bent, zoals wij’, besluit de Chileense middenvelder.

What do you think?

-1 points
Upvote Downvote

Written by RobinSmit

Onze webredacteur Robin houdt u op de hoogte van het laatste nieuws over FC Barcelona.

Barcelona start voorbereiding, Messi grote afwezige

Eerste vertrek in Barça-selectie lijkt aanstaande; Rakitic ondergaat medische keuring bij oude liefde