in , ,

Verdediger Barça B kiest voor Kroatisch avontuur

Het succes van Barcelona B is niet onopgemerkt gebleven. Het tweede elftal van de Catalanen promoveerde afgelopen week naar de Segunda B. Het team beschikt over een aantal zeer talentvolle spelers. Barça probeert veel van hen binnenboord te houden, maar verdediger Borja López (23 jaar) speelt volgend seizoen niet meer in Spanje. Hij vertrekt naar het Kroatische Hadjuk Split. 

Hadjuk Split bevestigde de transfer op Twitter. López laat op de officiële website van de club weten erg verheugd te zijn met zijn transfer en niet kan wachten tot hij zijn eerste speelminuten voor de club mag maken. Het is aan hem om zo snel mogelijk de draad weer op te pakken en fit te zijn voor de start van het nieuwe seizoen.

De verdediger begon zijn carrière bij Sporting Gijon, waar hij op 19-jarige leeftijd werd opgepikt door het Franse Monaco. Na omzwervingen bij de Spaanse clubs Deportivo en Rayo Vallecano en het Portugese Arouca, kwam hij afgelopen seizoen bij Barcelona B terecht. Hij speelde uiteindelijk 29 duels voor het tweede en kwam daarin twee keer tot scoren. López zijn contract liep nog met één jaar door in Catalonië.

Barcelona verlengt met Gerard López en Gabri

Ortola FC Barcelona

Ortolà keert terug bij Barcelona na verhuurperiode bij Alavés