Vandaag in 2018: Barcelona vernedert Sevilla in bekerfinale

Het is vandaag precies twee jaar geleden dat Sevilla en FC Barcelona tegenover elkaar stonden in de finale van de Copa del Rey. In Madrid lieten de Catalanen geen spaan heel van Sevilla. Het duel eindigde in maar liefst 0-5. Alhoewel er genoeg te vieren viel, was het ook een avond met een emotioneel randje. Andrés Iniesta speelde zijn laatste finale in het shirt van Barcelona. Hij luisterde de avond op met een schitterend doelpunt, zijn laatste.

De Catalanen begonnen uitstekend aan de wedstrijd. Na nog geen tien minuten spelen was Lionel Messi met een schitterende vrije trap al dicht bij de 0-1. Die openingstreffer viel na een kwartier. Met een geweldige trap zette Jasper Cillessen Philippe Coutinho voor de doelman van Sevilla. De Braziliaan speelde de bal op het laatste moment naar Luis Suárez, die de bal alleen nog maar binnen hoefde te tikken: 0-1. De 0-2 viel een kwartier later. Na een korte combinatie tussen Jordi Alba en Iniesta vond eerstgenoemde met een hakbal de geheel vrijstaande Messi. De Argentijn twijfelde niet en haalde verwoestend uit: 0-2.

Nog voor rust trof Barcelona voor de derde keer doel. Met een geweldige pass bracht Messi Suárez in de gelegenheid om zijn tweede van de avond te maken. Dat deed de Uruguayaan en zo gingen de Catalanen rusten met een 0-3 voorsprong. In de tweede helft ging Barcelona vrolijk verder. Sevilla werd van het kastje naar de muur gespeeld en dat resulteerde in minuut 52 in de 0-4. Met een geweldige schijnbeweging passeerde Iniesta doelman David Solís. Met een benutte strafschop bepaalde Coutinho de eindstand op 0-5.

Publiekswissel

In minuut 88 klonk er een daverend applaus vanaf de tribunes voor Iniesta. Toenmalig trainer Ernesto Valverde gunde zijn aanvoerder een publiekswissel. Ook de supporters van Sevilla gaven hem een staande ovatie. De middenvelder eindigde de avond in tranen en met zijn zesde Copa del Rey in het shirt van Barcelona.