in

Valverde: ”Wilden geen risico nemen met Messi”

Ernesto Valverde waardeerde de prestaties van zijn spelers in de Champions League-wedstrijd tegen Inter Milan. De coach was tevreden met het feit dat zijn ploeg zich heeft geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League, hoewel de Catalanen de eerste plek in de groep nog veilig moeten stellen.

“We hebben een geweldige wedstrijd gespeeld”, zei Ernesto Valverde na afloop tijdens de persconferentie. ”Ons eerste doel was om te kwalificeren. We hadden veel mogelijkheden, maar we misten succes. Het zijn de kwaliteiten van Inter om in het laatste deel van de wedstrijd alsnog een punt te pakken. Maar goed, we zijn blij omdat we erin geslaagd zijn om ons te kwalificeren.”

Lionel Messi was de grote afwezige bij FC Barcelona. De superster trainde een dag voor het duel wel mee met de groep, maar uiteindelijk bleef de Argentijn op de tribune. ”We wilden geen risico nemen met Messi. Hij heeft deze week rustig meegetraind, maar we wisten dat dit een wedstrijd zal zijn zoals hij vooraf ingeschat werd”, aldus de coach. ”Je weet dat hij te maken krijgt met duels en overtredingen. Die zijn oncontroleerbaar en dus wilden we risico’s voorkomen.”

Samenvatting | Internationale – FC Barcelona (1-1)

Samenvatting | Youth League: Internationale – FC Barcelona (0-2)