in

Valverde: ”Ik wil Barcelona nog groter maken”

Ernesto Valverde heeft een dag voordat hij wordt gepresenteerd als de nieuwe coach van FC Barcelona al laten weten dat hij grootse plannen heeft met de Catalaanse club. ,,Ik wil Barcelona nog groter maken dan de club op dit moment al is”, zei hij woensdag tegen Barça TV.

De coach, die overkomt van Athletic Bilbao, is erg blij met zijn nieuwe uitdaging bij FC Barcelona. ”Ik mag gelukkig zijn dat de club aan mij dacht en me deze baan heeft aangeboden. Het is een enorme uitdaging.”

De fans van Barcelona hebben de afgelopen jaren onder Luis Enrique maar liefst negen prijzen gewonnen. Valverde wil daar een vervolg aan geven. ”Ik wil dat de fans een team zien dat toegewijd is aan de manier waarop we spelen en toegewijd is aan de fans. De fans hebben de afgelopen geweldige spelers voorbij zien komen. Dat wil ik zo houden. Ik wil dat ze van het team genieten en er trots op kunnen zijn.”

Achter de schermen | De eerste dag van Valverde in Barcelona

Zo ziet de dag van Ernesto Valverde eruit