in

Valverde: ”We hebben ons doel voor deze periode behaald”

Na twee overwinningen op respectievelijk Leganés en Real Valladolid, stond voor FC Barcelona gisteren de thuiswedstrijd met Huesca op het programma. De Catalanen lieten geen spaan heel van de promovendus en zegevierden met 8-2. Door de monsterzege op Huesca staat het elftal van Ernesto Valverde, weliswaar door een beter doelsaldo, aan kop in de Liga. Met vier achtereenvolgende overwinningen, waaronder de overwinning op Sevilla in de strijd om de Supercup, kan Barça met een goed gevoel terugkijken op de eerste periode.

De grote uitslag doet vermoeden dat de mannen van Valverde een makkelijk avondje hadden in het eigen Camp Nou. Niet dus. Barça kwam namelijk al heel vroeg op een 0-1 achterstand. De Catalaanse topclub kreeg in de derde minuut al de eerste tegentreffer om de oren. Het duurde echter niet heel lang voordat Barça de zaken weer op orde had. Na een kleine 25 minuten spelen stond het alweer 2-1 in het voordeel van de thuisclub. Tijdens de persconferentie na afloop van de wedstrijd, blikte Valverde met een tevreden gevoel terug op de wedstrijd: “We toonden geduld en domineerden de wedstrijd. De acht doelpunten zijn het resultaat van het spel dat we op de mat legden’’, aldus de coach.

https://twitter.com/FCBarcelona/status/1036365699256602624

Toch was Valverde niet helemaal tevreden over de prestatie van zijn elftal, ondanks de klinkende overwinning: “Ik ben blij omdat we zoveel kansen creëerden, maar ik ben niet tevreden met de twee tegentreffers. We geven te veel kansen weg, wat betekent dat we de tegenstander te veel ruimte bieden. Daar moeten we aan werken.’’ Conclusie: een uitstekende overwinning, maar de uitslag verbloemt veel. Al met al kan Valverde met een goed gevoel terugkijken op de afgelopen maand. “Het doel was om de periode voor de eerste interlandbreak af te sluiten met negen punten en de Spaanse Supercup. Dat is ons gelukt. Natuurlijk zijn er nog heel veel wedstrijden te spelen, maar het is beter om aan kop te staan na de eerste drie wedstrijden’’, sloot de hoofdtrainer zijn praatje af.

Luis Suárez

Valverde is natuurlijk niet de enige aan de kant van FC Barcelona die met een goed gevoel kan terugkijken op de wedstrijd. Eén van de spelers die dat ook kan doen, is Luis Suárez. De Uruguayaanse spits leek de afgelopen weken last te hebben van een vormdipje en dat leverde hem veel kritiek op. Daar rekende El Pistolero gisteren voor even mee af. Suárez was weer ouderwets op dreef en zag zijn naam twee keer op het scoreformulier genoteerd zien worden. “Ik ben blij met mijn twee doelpunten. Ik wilde het team helpen, daar gaat het uiteindelijk om’’, aldus de Uruguayaan.

Veel lachende gezichten bij de spelers van FC Barcelona gisteren. Ook bij Luis Suárez, die twee keer trefzeker was.

De spits beaamt hoe belangrijk het is om het seizoen goed te beginnen: “Het is altijd belangrijk om de koploper te zijn. Het seizoen is nog lang en we moeten op dezelfde manier doorgaan.’’

Interlandbreak

De komende twee weken staan in het teken van interlandvoetbal. Meerdere Barça-spelers vliegen de hele wereld over om zich te melden bij hun nationale elftal. Na de interlandbreak staat voor FC Barcelona op 15 september de altijd lastige uitwedstrijd met Real Sociedad op het programma. Drie dagen later begint voor de Catalanen de Champions League. Barça trapt het miljardenbal af met een thuiswedstrijd tegen PSV. Let op! De aftrap is al om 18:55 uur.

https://twitter.com/FCBarcelona/status/1036327551310999552

 

 

Samenvatting | FC Barcelona – Huesca (8-2)

Malcom FC Barcelona

Barcelona ruim een week zonder geblesseerde Malcom