in

Valverde duidelijk over speelstijl: ”Het systeem bij Barcelona is niet belangrijk”

Ernesto Valverde is donderdag gepresenteerd bij FC Barcelona als de nieuwe coach voor de komende twee seizoenen. Na een fotosessie in Camp Nou en het ondertekenen van zijn contract was het tijd voor zijn eerste persconferentie. 

De nieuwe coach bedankte als eerst de club voor de mooie uitdaging. ”Ik wil de club, de voorzitter en het bestuur bedanken voor de uitdaging die ik heb gekregen. Ik hoop ze in de komende jaren veel terug te kunnen geven”, sprak Valverde. ”Ik weet dat de druk hoog is. Guardiola, Enrique, Martino en Vilanova hebben hier geweldige prestaties geleverd. Ik wilde een zwaardere uitdaging en ik denk dat dit één van de grootste is.”

Messi en Iniesta

Valverde sprak nog niet met de grote sterren van FC Barcelona, maar kijkt enorm uit naar de samenwerking. ”Ik heb Messi nog nooit getraind. Het is een unieke kans om de beste speler van de wereld te trainen”, zei de nieuwe coach, die ook Iniesta ziet als een belangrijke schakel binnen Barcelona. ”Ik beschouw Iniesta als één van de belangrijkste speler van het team en de club. Ik heb nog niet met hem gesproken, maar dat gaan we in de komende dagen zeker doen.”

Speelstijl

Op de vraag of Valverde zijn speelstijl aan gaat passen bij Barcelona was de nieuwe duidelijk. ”Ik zal me moeten aanpassen aan de stijl die de club speelt, het spel van de middenvelders en het combinatiespel.” Volgens de voormalig coach van Athletic Bilbao kan Barcelona met veel stijlen overweg. ”Het team kan elk systeem spelen, maar dat is niet belangrijk. Deze spelers bewegen over het veld. Het belangrijkste is dat wij de wedstrijd gaan controleren en het leuk maken voor de fans.”

VIDEO | De presentatie van Ernesto Valverde bij FC Barcelona

VIDEO: Nieuw shirt Barcelona te koop in Barça-shops