in ,

Valverde bevestigt tweede aanwinst FC Barcelona

Wague Eupen Barcelona

Jeison Murillo was deze week de eerste aankoop van FC Barcelona tijdens de tussentijdse transfermarkt. Maar daar gaat het niet bij blijven. Ernesto Valverde heeft vrijdag namelijk bevestigd dat er nog een speler aan de selectie toegevoegd gaat worden.

Ernesto Valverde heeft vanaf januari namelijk de beschikking over Moussa Wagué. De trouwe lezers van BarcaSource.nl weten dat FC Barcelona Wagué afgelopen zomer heeft weggeplukt bij KAS Eupen. Na een geweldig WK voor Senegal haalden de Catalanen, buiten alle topspelers, Wagué naar Barcelona voor het B-team.

Ernesto Valverde bevestigde vrijdag tijdens de persconferentie dat Wagué bij de A-selectie aansluit. ”We moeten ruimte maken voor talenten uit het B-team. Dat betekent niet dat ze altijd voorsprong krijgen”, zei Valverde, die ook Miranda bij de selectie nam. ”Miranda is al vervanger voor Alba en dan hebben we Wagué nog, die niet geregistreerd kon worden, maar vanaf januari bij de selectie komt.”

De verdediger kon vanwege het papierwerk pas de laatste wedstrijden van de eerste seizoenshelft in actie komen voor Barcelona B. Maar het Senegalese talent maakte tijdens die wedstrijden veel indruk, maar dat bevestigde de 20-jarige Wagué al op het WK voor Senegal. Daarom krijgt de vleugelverdediger vanaf januari de kans bij de A-selectie van FC Barcelona en gaat hij de concurrentie aan met Roberto en Semedo.

Valverde mist Roberto en Malcom tegen Celta

Eerst training Murillo bij FC Barcelona