in

Valencia verrast Barcelona in Camp Nou

FC Barcelona is de loodzware maand, waarin het maar liefst acht duels speelt, matig begonnen. De ploeg van Ernesto Valverde werd zaterdag in het eigen Camp Nou verrast door een sterk Valencia. Mede dankzij een laat doelpunt van Messi werd het 2-2.

Met de loodzware wedstrijden in onder andere de Copa del Rey koos Ernesto Valverde er zaterdag voor om onder meer Carles Aleña en Thomas Vermaelen weer speelminuten te geven.

De goed voetballend Barcelona kwam echter na 24 minuten op een 1-0 achterstand. Barcelona viel aan en Valencia was er met een razendsnelle counter uit. Kevin Gameiro wist uiteindelijk de trekker over te halen. Niet veel later keek Barcelona al tegen een 2-0 achterstand aan toen Parejo een strafschop binnen schoot.

Barcelona kwam echter vijf minuten voor de pauze alweer terug in de wedstrijd. Lionel Messi benutte een strafschop, nadat Semedo aangetikt werd.

Barcelona probeerde in jet restant van de wedstrijd vooruit te drukken, maar de defensieve muur van Valencia werd mondjesmaat getest. Messi zorgde na een uur spelen wel voor een punt. De Argentijn schoot de 1-1 laag in de verre hoek.

Verder dan de 2-2 kwam Barcelona niet, waardoor het twee punten laat liggen in de strijd om de titel. Komende week staat Real Madrid in de beker op het programma.

Todibo presentatie

Todibo gepresenteerd in Camp Nou

Samenvatting Bar-Val

Samenvatting | FC Barcelona – Valencia (2-2)