in

‘Valencia en Barcelona in gesprek over ruildeal Cillessen’

Cillessen Copa del Rey

FC Barcelona en Valencia zijn in gesprek over een mogelijke ruildeal. De twee clubs zijn beide op zoek naar een nieuwe doelman. Mochten beide clubs eruit komen, dan vertrekt Jasper Cillessen naar Valencia en maakt doelman Neto de transfer naar FC Barcelona.

Althans, dat meldt de Spaanse radiozender RAC1 maandagmiddag. Een delegatie van Valencia zou maandag hebben gesproken met de clubleiding van FC Barcelona over een mogelijk deal. Jasper Cillessen ziet een transfer naar de Spaanse bekerwinnaar wel zitten. Norberto Murara Neto zou volgens de radiozender genoegen nemen met een plek achter Marc-André Ter Stegen.

Jasper Cillessen, die nog een contract tot de zomer van 2021 heeft bij FC Barcelona, maakte afgelopen seizoen meerdere keren kenbaar te willen vertrekken bij Barcelona, maar zou graag in de Spaanse competitie willen blijven spelen. Cillessen speelde in drie seizoenen bij FC Barcelona 32 wedstrijden, waarvan slechts vijf in de Liga.

De 29-jarige Braziliaan maakte in 2017 de overstap van Juventus naar Valencia. Neto was afgelopen seizoen de eerste doelman bij Valencia, maar weet dat de komst van Jasper Cillessen hem een reserverol oplevert.

Rafinha en Denis

De gesprekken tussen Valencia en FC Barcelona zouden niet alleen over doelmannen zij gegaan, ook de namen van Rafinha Alcatara en Denis Suarez zouden aan de orde zijn gekomen. De twee middenvelder mogen vertrekken bij FC Barcelona en Valencia is één van de geïnteresseerde clubs in beide spelers.

Riqui Puig

Riqui Puig genomineerd voor de ‘Golden Boy’

Josep Bartomeu

Bartomeu ontkent transfer Griezmann: ”Er speelt helemaal niets”