in

Uitblinkende Cillessen helpt Barcelona aan eerste prijs van het seizoen

FC Barcelona heeft woensdagavond de eerste prijs van het seizoen binnen gesleept. De ploeg van Ernesto Valverde wist pas na strafschoppen tegen Espanyol zich te verzekeren van de Catalaanse Supercup.

FC Barcelona trad tegen Espanyol aan met een B-ploeg. De grote namen bleven achter in Barcelona, terwijl de reservespelers en de talenten van Barcelona B een kans kregen.

Maar met de B-ploeg imponneerde Barcelona niet tegen een Espanyol met veel basisspelers. Het grootste gevaar kwam na enkele minuten al via de voet van Alcacer. Hij schoot van dichtbij hoog over. Espanyol werd via een aantal snelle uitbraken gevaarlijk. De uitblinke Cillessen moest een aantal keer in actie te komen om zijn ploeg op de been te houden.

Barcelona stelde de prijs pas na strafschoppen veilig, nadat Espanyol twee keer via de stip miste. Bij Barcelona scoorden onder andere Paco Alcacer, Yerry Mina, Palencia en Abel Ruiz. Jasper Cillessen zag één strafschop over gaan en wist de laatste van Espanyol te stoppen. Barcelona wint daardoor met 4-2 en heeft Ernesto Valverde zijn eerste prijs van het seizoen weten te bemachtigen.

https://twitter.com/FCBarcelona/status/971476647332360194?s=20

FC Barcelona

LIVE | FC Barcelona – Espanyol

Yerry Mina danst na eerste doelpunt voor Barcelona