in

Transfer wonderkind Pedri kan oplopen tot 25 miljoen euro

Pedri FC FC Barcelona

FC Barcelona maakte in het laatste uur van de transfermarkt de komst van Pedri González bekend. Barcelona verslaat met de komst van het wonderkind onder meer de volledige top uit Europa. De Catalanen betalen vijf miljoen euro plus 1,5 miljoen euro aan variabelen aan UD Las Palmas. Dat bedrag kan echter nog behoorlijk oplopen.

Met het binnenhalen van Pedri haalt Barcelona volgens de Spaanse media het grootste talent van de Spaanse voetbalvelden in huis. Het 16-jarige talent speelt inmiddels met Las Palmas in de Segunda Division en is bovendien Spaans international.

Barcelona betaalde vijf miljoen euro voor het jonge talent. Daarnaast betaalt Barcelona 1,5 miljoen euro aan variabelen. Echter maakte Miguel Ángel Rodríguez, de voorzitter van Las Palmas, woensdag bekend dat Las Palmas de komende jaren nog meer geld kan verwachten uit Barcelona. Dat hangt echter van Pedri’s prestaties af in de komende jaren. Mocht het wonderkind uitgroeien tot een basisspeler bij Barcelona dan kan het bedrag oplopen tot 25 miljoen euro.

Barcelona bereikte in juni al een akkoord met Las Palmas, zo laat Rodríguez weten. Daarmee troef het onder meer de andere topclubs uit Spanje af. Pedri blijft het komende seizoen op huurbasis spelen bij Las Palmas. Mocht Barcelona B niet promoveren naar de Segunda Division, dan kan het talent voor nog een seizoen bij Las Palmas blijven.

Hiroki Abe-FC-Barcelona

Barcelona’s selectie voor de Champions League

FC Barcelona opent fanstore op Rambla