in

Todibo staat voor eerste minuten in Catalaanse Supercup

Todibo presentatie

Zoals ieder jaar speelt FC Barcelona weer om de Catalaanse Supercup. Dit seizoen is Girona de tegenstander in de finale. Woensdag treffen beide ploegen elkaar in Sabadell en krijgen we veel nieuwe gezichten te zien.

FC Barcelona speelt woensdag tegen Girona om de Catalaanse supercup. De ploeg van Ernesto Valverde kan daarmee de eerste prijs van 2019 in ontvangst nemen. De coach zal het echter zonder de grote namen moeten doen tegen Girona.

De volledige selectie van Ernesto Valverde kreeg na een intense week twee dagen vrij. Dinsdag werd bekend dat basisspelers als Ter Stegen, Semedo, Piqué, Rakitic, Busquets, Coutinho, Suárez, Messi, Dembélé, Lenglet, Jordi Alba, Sergi Roberto en Arturo Vidal nog een extra dag vrij krijgen. Zij stonden dinsdag niet op het trainingsveld en zullen niet in actie komen tegen Girona.

Jeugd en Todibo!

Van de A-selectie trainden Cillessen, Umtiti, Todibo, Malcom, Murillo, Boateng en Aleña wel. Zij zijn door Valverde opgeroepen voor het duel. Verder stonden er dinsdag voornamelijk jeugdspelers op het veld van Barcelona B. Iñaki Peña, Wague, Guillem, Chumi, Miranda, O. Busquets, Monchu, Collado, Riqui Puig, Abel Ruiz, Mujica en Kike Saverio trainden met de aanwezige A-spelers mee. Zij zijn door de coach ook opgeroepen voor het duel met Girona.

Voor Todibo zullen het de eerste speelminuten worden in het shirt van Barcelona. De talentvolle verdediger werd in januari aangetrokken en zit voor de eerste keer bij de selectie. Het duel begint woensdag om 18.45 uur en is live te volgen via BarçaSource.nl

Barcelona Girona Catalaanse Supercup

Sergi Samper

Samper vertrekt na 18 jaar: ”Dit blijft voor altijd mijn thuis”

Riqui Puig

Barcelona na geweldige week onderuit in Catalaanse Supercup