in

Todibo keert na einde Bundesliga terug naar FC Barcelona

Todibo presentatie

Nu de competities weer hervat worden begint er beweging te komen op de transfermarkt. En die is nog niet geopend. De FIFA heeft zondag bevestigd dat de Engelse en Franse clubs vanaf 10 juni nieuwe spelers kunnen aantrekken. De Spaanse en Duitse teams moeten ondertussen wachten tot 1 juli. Toch heeft Schalke 04 inmiddels besloten de optie tot koop voor Jean-Clair Todibo niet te activeren.

Maandag werd wat al wekenlang een publiek geheim was, officieel gemaakt. Schalke 04 zal de optie tot koop voor Jean-Clair Todibo niet activeren na het huidige seizoen in de Bundesliga. De Duitse club kon de verdediger van FC Barcelona voor 25 miljoen euro overnemen in de zomer, maar vanwege het coronavirus heeft Schalke 04 niet de financiële middelen om de Fransman over te nemen.

Joden Schneider, technisch directeur van de Duitse club, legde aan Waz uit dat de koopoptie op 31 mei afliep en dat ze dus niet langer de mogelijkheid hebben om deze uit te voeren. De Frans-Guyaanse verdediger heeft tien wedstrijden gespeeld voor Schalke 04, waarvan zes in de basis. Todibo wisselde goede momenten af met minder goede momenten.

Of Todibo komend seizoen in aanmerking komt voor een plek in de selectie van FC Barcelona is nog maar de vraag. Het talent heeft concurrentie van het talent Araujo en moet bovendien strijden met Samuel Umtiti. Mocht Quique Setién geen plek voor Todibo hebben dan staan clubs als Everton, Inter en Juventus in de rij.

Na bijna drie maanden traint FC Barcelona eindelijk weer in groepsverband

Tonali

Voorzitter Brescia onthult aanbod FC Barcelona