in

Tam FC Barcelona bijt zich stuk op Galatasaray

Memphis

FC Barcelona is er donderdag in de heenwedstrijd van de Europa League niet in geslaagd om in het eigen Camp Nou Galatasaray te verslaan. De bezoekers hielden stand waardoor het in een doelpuntloos gelijkspel eindigde.

Met het vooruitzicht op de return en de aankomende clasico tegen Real Madrid, hield Xavi onder meer Busquets en Pique op de bank en stond Memphis Depay weer eens in de basis. Maar met een aantal wijzigingen wist Barcelona maar moeizaam het doel te vinden. De ploeg speelde in een te laag tempo, waardoor de kansen ook gering waren. Een vrije trap van Memphis was zo’n beetje het grootste gevaar van Catalaanse zijde.

In de tweede helft bracht Xavi de aanvoerder wel in de ploeg, maar ook met de vaste waarden kwam Barcelona maar moeilijk tot grote kansen. De verhuurde doelman Peña hield bij vlagen zijn ploeg Galatasaray op de been. De grootste kans van het duel was voor Frenkie de Jong, die een omhaal van Aubameyang voor het doel niet tussen de palen wist te drukken.

https://twitter.com/FCBarcelona_cat/status/1502024695968903170

Uiteindelijk kwam Barcelona ook met Luuk de Jong maar moeizaam voor het doel en werd het in Camp Nou uiteindelijk in een matig duel slechts 0-0. Komend weekend neemt FC Barcelona het in de competitie op tegen Osasuna.

Jordi Cruijff FC Barcelona

‘Jordi Cruijff krijgt kans op promotie binnen FC Barcelona’

‘Barcelona doet Mazraoui eerste aanbod; jaarsalaris van vijf miljoen euro’