in

Suárez schittert voor Uruguay; Arthur debuteert voor Brazilië

Het clubvoetbal ligt voor twee weken stil. Bijna drie maanden na het wereldkampioenschap voetbal in Rusland wordt het interlandvoetbal weer hervat met onder andere de Nations League op het Europese continent. Genoeg spelers van FC Barcelona die dit weekend in actie komen voor hun land. Ook de Zuid-Amerikaanse sterren komen in actie.

Luis Suárez

Gisteren nam Luis Suárez het met zijn Uruguay op tegen Mexico in een vriendschappelijke wedstrijd. Het werd de wedstrijd van de nummer negen van zowel FC Barcelona als Uruguay. Met twee treffers en een prachtige assist achter het standbeen op Gaston Perreiro, leidde Suárez zijn land naar een ruime 1-4 overwinning. De twee treffers tegen Mexico betekenden doelpunt nummer 54 en 55 voor het Uruguayaanse elftal. Daarmee maakt Suárez deel uit van de top vijf topscorers aller tijden van de nationale elftallen van het Zuid-Amerikaanse continent. De top drie bestaat uit drie Brazilianen (Pelé, Ronaldo en Neymar) en een Argentijn, boezemvriend Lionel Messi.

Brazilië

Het Braziliaanse elftal stelde het afgelopen WK erg teleur. De Brazilianen konden de torenhoge verwachtingen niet waarmaken en konden na de kwartfinales al een ticket naar huis boeken. In de kwartfinale was België namelijk met 2-1 te sterk. De weg naar eerherstel begon vannacht met een oefenwedstrijd in en tegen de Verenigde Staten. De Brazilianen waren met 2-0 te sterk, dankzij doelpunten van Roberto Firmino en voormalig Barça-speler Neymar.

Philippe Coutinho begon in de basis en deed ruim een uur mee. Het werd een speciale avond voor Arthur Melo. De kersverse aanwinst van FC Barcelona maakte vannacht zijn debuut voor het Braziliaanse elftal. Hij maakte in de tweede helft zijn entree in het shirt van de Goddelijke Kanaries. “Een dag om nooit meer te vergeten’’, aldus Arthur.

Spanje: het debuut van Luis Enrique

Vanavond staat in Divisie A van de Nations League de kraker tussen Engeland en Spanje op het programma. Het is niet alleen de eerste wedstrijd van beide landen in de Nations League, maar ook de eerste wedstrijd van Luis Enrique als coach van het Spaanse elftal. De voormalig trainer en speler van FC Barcelona heeft in zijn selectie een plekje ingeruimd voor zowel Sergio Busquets als Sergi Roberto. De aftrap vindt plaats om 20:45 uur.

 

Video: Suarez op bezoek bij de Houston Rockets

Aleña maakt rentree bij eerste overwinning Barcelona B