in ,

Suarez en Messi stelen de show in Catalaanse derby

Lionel Messi was zondag tijdens de overwinning op stadsgenoot Espanyol de grote man aan de kant van FC Barcelona. De Argentijn was bij twee doelpunten op fabelachtige wijze betrokken en scoorde zelf ook één doelpunt. Luis Suarez was echter de matchwinner. Mede dankzij twee treffers van hem won FC Barcelona de Catalaanse derby met 4-1.

FC Barcelona moest zondag de Catalaanse derby winnen om in het spoor van koploper Real Madrid te blijven. Het elftal van Luis Enrique domineerde in Camp Nou vanaf minuut één, maar moest rekening houden met een brutaal Espanyol. De bezoekers kwamen er dan ook een aantal keer sterk door, maar tot grote kansen kwam het niet. Barcelona was bij de eerste echte grote kans direct trefzeker. Vanuit een snelle counter kon Luis Suarez in de verre hoek de 1-0 afwerken.

Barcelona bleef ook na het doelpunt de betere van de twee. Zo hier en daar kreeg de thuisploeg in de eerste helft nog kansen. Lionel Messi zag zijn inzet net naast het doel belanden en ook Suarez stuitte een aantal keer op doelman Lopez.

Na de pauze was Barcelona oppermachtig en stal Lionel Messi de show. Bij de 2-0 speelde de Argentijn maar liefst vier spelers van Espanyol uit op vijf vierkante meter. De beloning bleef uit, maar Luis Suarez kon in de rebound de 2-0 alsnog binnen schieten. Een minuut later was het opnieuw Lionel Messi die vier man uitspeelde in een korte ruimte. Maar ook deze keer werd de Argentijn niet beloond. Alba kreeg de bal wel voor de voeten en hij haalde uiteindelijk de trekker over voor Barcelona.

Na de 3-0 begon Barcelona met het wel bekende spel en ging Lionel Messi op zoek naar zijn doelpunt. Toch kwam Espanyol in de slotfase terug. Via een uitstekende aanval was het David Lopez die Ter Stegen kansloos liet bij de 3-1.

Het slotakkoord was voor Lionel Messi. De Argentijn mocht de 4-1 op zijn naam zetten na een geweldige combinatie met Luis Suarez. Dankzij Messi en Suarez wint Barcelona de Catalaanse derby met 4-1 en blijft het in het spoor van Real Madrid.