in

Stanley eerste eigen sponsor damesteam FC Barcelona

FC Barcelona en Stanley Black & Decker, ’s werelds grootste gereedschaps- en opslagbedrijf en leider op het gebied van confectioneerde bevestiging en beveiliging, hebben vrijdag aangekondigd dat merk STANLEY® de allereerste hoofdsponsor wordt van het vrouwenteam van FC Barcelona.

Het damesteam van FC Barcelona is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de beste elftallen van Europa. Bovendien hebben de Catalanen met Lieke Martens de beste speelster van de wereld in huis. Het damesteam speelt vanaf komend seizoen dus met een eigen en exclusieve sponsor op het shirt. Daarmee heeft de club een volgende stap gezet in het professionaliseren van het vrouwenvoetbal.

Het is een tijdje geleden dat we een project begonnen om ons damesteam te ontwikkelen en te professionaliseren”, zei voorzitter Josep Bartomeu tijdens de presentatie in de VS. ”we werkten al jaren samen met Stanley en dit is een volgende stap in onze relatie. Het stelt ons in staat om onze doelstellingen te vergroten, dat is wat we willen.” Beide partijen maakten tijdens de presentatie in Los Angeles niet bekend om welk bedrag het gaat. ”Het is voorbehouden informatie, maar het is de grootste deal in de geschiedenis van het damesvoetbal.”

VIDEO | FC Barcelona kleurt Los Angeles

Moreno Barcelona Juventus

Juventus haalt doelpuntenmachine La Masia weg uit Barcelona