in

Spaanse voetbalbond stelt loting speelschema uit

Op donderdag 20 juli vindt in de Luis Aragonés-zaal van de Spaanse voetbalfederatie de loting plaats voor het speelschema van de Liga. FC Barcelona weet op die dag tegen wie zij het seizoen in de Liga openen, zo maakte de RFEF dinsdag bekend. 

Aansluitend zal de federatie de Europese competities en de Copa del Rey in het schema passen. Later in de middag volgen ook de andere competities.

Update 18-07-2017, 19.20 uur:

De Spaanse clubs zullen donderdag niet te weten komen tegen wie zij de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen spelen. De vergadering van de voetbalfederatie, die donderdag gehouden zou worden, is door de Spaanse federatie uitgesteld. De federatie laat via een officieel bericht weten: “De vergaderingen voor 19, 20 en 21 juli 2017 worden uitgesteld tot een nieuwe datum.” Ook zal de raadvergadering woensdag niet doorgaan.

Mogelijk heeft de arrestatie van Ángel María Villar en zijn zoon Gorka met het uitstel te maken. De voorzitter van de Spaanse voetbalbond RFEF werd dinsdag samen met zijn zoon bij de kantoren van de bond gearresteerd. De twee worden verdacht van valsheid in geschrifte en corruptie.

Barcelona troeft Real Madrid af in strijd om Spaans talent

‘Alavés wil Barcelona verlossen van vleugelverdediger’