in

Spaanse media: Barcelona in gesprek met Thierry Henry

Henry FC Barcelona

Ernesto Valverde verloor afgelopen seizoen veel vertrouwen van de fans toen hij met de formatie 4-4-2 speelde en probeerde een resultaat te verdedigen in plaats van uit te breiden. Bovendien is er niet veel Barça-identiteit over van zijn ploeg. Maar bovenal is het resultaat in de eerste weken van de Liga teleurstellend. Volgens Opiniemaker Jota Jordi heeft FC Barcelona inmiddels de gesprekken gestart met Thierry Henry.

De naam van Thierry Henry circuleert sinds enkele dagen in Barcelona. Hoewel hij weinig ervaring als coach heeft, heeft hij het goed gedaan als assistent-coach bij België. De leiding van Barcelona is door de slechte resultaten van de afgelopen weken inmiddels aan het informeren naar vervangers voor Ernesto Valverde, zo verteld Jota Jordi in het populaire programma El Chiringuito de Jugones. Jota, die ook FIFA-agent is, weet dat Henry goede vrienden is met Barcelona’s technisch directeur Eric Abidal. Zodoende zou er inmiddels contact zijn gelegd tussen Barcelona en Henry.

https://twitter.com/elchiringuitotv/status/1046550175118954498

Het contract van Ernesto Valverde loopt na dit seizoen af, maar de coach heeft een optie om het contract met een jaar te verlengen. Echter moeten beide partijen het daar over eens worden. Mede door het spel, de identiteit en de prestaties van de afgelopen weken twijfelt de leiding van FC Barcelona nu of zij het contract willen verlengen.

Loodzware maand oktober

De maand oktober wordt voor Ernesto Valverde misschien de belangrijkste maand van het seizoen. Voor FC Barcelona staat er namelijk een loodzwaar programma te wachten in deze maand. Onder meer Sevilla, Tottenham Hotspur, Inter, Valencia en Real Madrid staan op het programma. Bij slechte resultaten kan de maand oktober Valverde’s laatste maand zijn bij FC Barcelona. 

Duitse arbiter Zwayer fluit Spurs-Barça

Video: FC Barcelona in stijl naar Londen