in

‘Socios’ FC Barcelona steunen lening voor verbouwing Camp Nou

Camp Nou

FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta heeft zaterdag een belangrijke overwinning geboekt. Leden van de Spaanse topclub stemden in groten getale in met een lening van 1,5 miljard euro, die gebruikt gaat worden voor het Espai Barça-project, waar onder andere de verbouwing van het Camp Nou bij hoort.

Bij de algemene vergadering, die de zaterdag voor de clasico gepland stond, stemden 405 leden voor het zogenoemde Espai Barça-project. Slechts 21 leden waren tegen.

“We gaan deze kans aangrijpen om onze faciliteiten uit te breiden en te verbeteren”, zei een een hele blije Laporta. “Dit is de erfenis die we achterlaten voor onze kinderen en kleinkinderen.”

De voorzitter wist de leden ervan te overtuigen dat het Espai Barça-project noodzakelijk is om de inkomsten van Barcelona te vergroten en zo de toekomst van de club veilig te stellen. “Het was niet rampzalig geweest als het project was afgekeurd, maar het had de zaken wel een stuk lastiger gemaakt”, aldus Laporta, die verwacht dat het FC Barcelona zeker 200 miljoen euro extra per jaar op zal leveren.

Met Espai Barça zal de club onder meer Camp Nou gaan renoveren. De capaciteit van het stadion zal van 100.000 naar zo’n 105.000 mensen gaan, terwijl er ook meer vipboxen zullen komen. Daarnaast zullen de faciliteiten rondom Camp Nou volledig vernieuwd worden en wordt de volledige omgeving ingevuld met huizen en een compleet nieuw wegennetwerk. Ook zal het stadion van het basketbalteam vernieuwd worden, waar in de toekomst dan ook meer concerten plaats kunnen vinden.

Ansu Fati

FC Barcelona werkt aan toekomst: Fati langer bij de club

FC Barcelona verliest tactisch schouwspel el clasico