in

AngryAngry

Sociedad geeft met controversiële tweet antwoord op vermeende strafschop

Pique strafschop

De uren na het duel tussen Real Sociedad en FC Barcelona waren misschien wel de meest opwindende uren voor de fans van FC Barcelona. De Catalanen zagen een overwinning door de vingers glippen, nadat arbiter Javier Alberola Rojas geen strafschop toekende aan Barcelona. Tot ongenoegen van de spelers. Een dag later reageert Real Sociedad met een tweet op de vermeende strafschop.

FC Barcelona morste zaterdagmiddag op bezoek bij Real Sociedad 2 punten (2-2) en kreeg in de eerste helft een strafschop tegen, nadat Sergio Busquets een overtreding maakte in zijn eigen strafschopgebied. Vlak voor het eindsignaal gebeurde een soortgelijk incident in het strafschopgebied van Real Sociedad. Deze keer ging Gerard Pique naar de grond, maar hij kreeg geen strafschop tot groot onbegrip van de Catalanen. Na afloop was FC Barcelona furieus en haalde via de media uit naar de arbitrage.

https://twitter.com/Capitncule/status/1206212655616319488

Controversiële tweet

Real Sociedad reageert een dag na het duel op het moment met Gerard Pique. De club laat met foto’s in de tweet zien bij wie de overtreding begon. De club schrijft als reactie: ”Als anderen de voorkeur geven andere afbeeldingen te bewaren, dan helpen we hen om degenen te selecteren die de realiteit het duidelijkst weergeven.”

Josep Bartomeu, voorzitter van FC Barcelona, gaat volgens Marca in de komende dagen een brief sturen naar de Spaanse voetbalbond en zal daarin om tekst en uitleg vragen. De voorzitter is boos op het feit dat bij de overtreding van Busquets wel de VAR werd ingeschakeld en het moment van Pique niet.

Bekijk de samenvatting van het duel hier

Samenvatting | Real Sociedad – FC Barcelona (2-2)

FC Barcelona Napoli

De Jong met FC Barcelona naar Napoli