in

Slordig Barcelona op Wembley overklast door Liverpool

FC Barcelona heeft de laatste wedstrijd van de Champions Cup zaterdag verloren. De Catalanen wisten in een vol Wembley niet te overtuigen en verloren met 4-0 van Liverpool.

Luis Enrique had in Engeland weer de beschikking over zijn internationals, die deze week terugkeerden van vakantie. Maar ook tegen Liverpool startte de coach met dezelfde namen als tegen Celtic en Leicester City.

Een slordig Barcelona kwam in de eerste helft al op een 1-0 achterstand door een treffer van Mané. De Catalanen speelden in een enorm laag tempo en maakten veel fouten. Door een foutieve pass van Arda kon de aanvaller van Liverpool vanuit de uitbraak profiteren. Lionel Messi was vervolgens de enige speler van Barcelona die gevaarlijk werd in de eerste helft. Hij zag zijn inzet op de paal belanden.

Na de pauze was het duel al snel beslist. Henderson (eigen doelpunt Mascherano) maakte al een minuut na de pauze 2-0 en Origi mocht een minuut later de stand op 3-0 zetten. Vlak voor tijd kopte Grujic een kopbal fantastisch binnen in de verre hoek. Daarmee zette hij de einduitslag op 4-0.

Barcelona wist in het hele duel niet te overtuigen en kreeg ook weinig kansen om het Liverpool in Wembley lastig te maken. Luis Enrique liet Lucas Digne nog debuteren na 60 minuten en ook Pique, Iniesta en Rakitic maakten hun eerste minuten van het seizoen.

Mestre: ”Schandalig dat geen van onze spelers op de lijst staat”

Enrique maakt zich geen zorgen over nederlaag: ”Alles loopt volgens plan”