Setién ziet ondanks twee overwinningen op rij voldoende ruimte voor verbetering

De spelers van FC Barcelona vieren een treffer in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Leganés.

FC Barcelona rekende dinsdagavond af met Leganés, maar het overtuigde niet. Het duurde lang voordat de koploper afstand nam van de nummer negentien van Spanje. Quique Setién was dan ook niet helemaal tevreden.

Afgelopen zaterdag, tijdens de hervatting tegen Mallorca, schoot Barça nog uit de startblokken. Dinsdagavond verliep de beginfase echter heel moeizaam. Sterker nog, Leganés had zomaar op voorsprong kunnen komen. De laagvlieger was met twee dikke kansen heel dichtbij de openingstreffer. ‘Het klopt dat Leganés de leiding had kunnen nemen’, vertelde Setién na afloop van de wedstrijd. ‘We wisten dat het een moeilijke wedstrijd zou worden, zeker omdat we dit keer niet het geluk hadden vroeg in de wedstrijd te scoren.’

Echt kansen om vroeg de leiding te nemen, had Barça ook niet. De ploeg liet de bal in een te langzaam tempo rondgaan, waardoor Leganés makkelijk stand hield. ‘We zijn nog steeds niet heel goed aan de bal en vinden het moeilijk om de ruimtes te vinden. We hebben nog genoeg werk te doen’, aldus Setién.

Fati

De eerste beste kans ging er direct in. Na 42 minuten spelen bevrijdde Ansu Fati zijn elftal met een knappe treffer. Fati speelde een goede wedstrijd, maar werd desondanks vroegtijdig naar de kant gehaald. Setién verklaart die wissel: ‘Hij had wat klachten de laatste tijd en is niet in staat geweest om op hetzelfde level te trainen als zijn teamgenoten. Hij speelde een uitstekende eerste helft.’

Antoine Griezmann slaagde er daarentegen weer niet in om zijn stempel op het spel te drukken. Op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen Leganés sprak Setién zijn vertrouwen in hem uit en ook na afloop verdedigt hij zijn aanvaller. ‘Griezmann is erg belangrijk voor ons. Dit soort weinig wedstrijd met weinig ruimtes zijn niet makkelijk. Hij heeft hard gewerkt.’