in ,

Trotse Koeman: ”Een geweldige eerste helft met veel beweging”

Ronald Koeman kende zondagavond een uitstekend debuut als trainer van Barcelona in La Liga. De Catalaanse club won in eigen huis overtuigend van Villarreal: 4-0. De Nederlandse oefenmeester was na afloop dan ook meer dan tevreden.

”We speelden een geweldige eerste helft met goede passes, veel druk en veel beweging”, aldus Koeman na afloop op de persconferentie. Toch zag hij ook nog genoeg dingen die wat minder gingen. In de tweede helft verloren we te veel ballen en we gingen trager spelen. Maar dat is normaal bij de eerste wedstrijd van het seizoen. We moeten fysiek nog sterker worden.”

Koeman was zeer te spreken over de prestatie van Ansu Fati, die met twee treffers erg belangrijk was. De trainer was in de voorbereiding nog kritisch op de jongeling. ”Ik klaagde vorige week een beetje tegen hem dat ik in de voorbereiding niet zijn beste spel had gezien. Hij is pas zeventien jaar gaat een geweldige toekomst tegemoet, maar hij moet nog wel dingen verbeteren. Soms mist hij de concentratie. In de vriendschappelijke wedstrijd tegen Elche was hij gewoon niet goed. Maar vandaag was hij geweldig. Zijn diepgang was ongekend en we profiteerden van zijn kwaliteiten.”

Vanuit de pers kwamen ook nog vragen over Griezmann, die vanaf de rechterkant geen grootse indruk maakte. ”Hij trekt van buiten naar binnen in onze manier van spelen. Hij is geen typische rechtsbuiten. Ik ben heel blij met zijn werk en zijn optreden. Hij scoorde niet, maar het maakt me niet uit wie er scoort”, besluit Koeman.

What do you think?

Written by RobinSmit

Onze webredacteur Robin houdt u op de hoogte van het laatste nieuws over FC Barcelona.

Fati en Messi bezorgen Koeman eerste overwinning in de Liga

Busquets blij met aanpak Koeman: ”Voelen ons er goed bij”