Setién wint bij debuut dankzij werelddoelpunt

FC Barcelona heeft de koppositie in de Liga weer overgenomen van Real Madrid. Bij het debuut van Quique Setién was FC Barcelona zondagavond met 1-0 te sterk voor Granada.

De winnende treffer viel voor FC Barcelona pas laat in de tweede helft. Onder leiding van de nieuwe coach Quique Setién speelde Barcelona een verdienstelijke eerste helft, waarin de hand van de Bask zichtbaar waren. De ploeg zette sneller druk en speelde bij vlagen weer ouderwets tiki-taka-voetbal. De grootste kans kwam in de eerste helft van Messi, die de bal na een ouderwetse Alba-Messi-combinatie net naast het doel werkte.

Zonder Frenkie de Jong moest FC Barcelona in de tweede helft op zoek naar de overwinning, maar een stug en fel Granada kwam er bij vlagen gevaarlijk uit. Het resulteerde zelfs tot een bal op de paal van middenvelder Eteki.

Uiteindelijk was het Barcelona dat het meest geduldig was. De Catalanen zagen na een overtreding op Messi Germán met rood het veld verlaten. En tegen 10 spelers van Granada omsingelde Barcelona het strafschopgebied van de bezoekers. Een kwartier voor tijd resulteerde dat in de geweldige 1-0 van Lionel Messi. Na het onderscheppen van de bal van invaller Puig, combineerden Messi, Griezmann en Vidal razendsnel en kon Messi zijn ploeg koelbloedig op voorsprong schieten.

Voor FC Barcelona bleek de 1-0 genoeg voor de overwinning en daarmee neemt de ploeg van Setién de koppositie weer over van Real Madrid. Komende week speelt Barcelona tegen Valencia, maar gaat het voor de beker midweeks nog op bezoek bij Ibiza.