in

‘Servische spits persoonlijk akkoord met FC Barcelona’

Luka Jovic

FC Barcelona hield in januari huis op de transfermarkt. De Catalanen versterkten zich met een aantal jonge talenten. Maar in de zomer wil de club opnieuw verder gaan met het verjongen van de selectie. Een van de posities waarin de club wil investeren is de spitspositie. En daar lijkt de club een geschikte kandidaat voor gevonden te hebben. De club heeft namelijk een persoonlijk akkoord bereikt met Luka Jovic.

De Frankfurter Allgemeine Zeitung schrijft maandag dat FC Barcelona en Luka Jovic een persoonlijk akkoord hebben bereikt. De talentvolle aanvaller werd in de zomer van 2017 door Benfica voor twee seizoenen verhuurd aan Eintract Frankfurt met een optie tot koop voor 12 miljoen euro. Bij Frankfurt groeide de 21-jarige Serviër uit tot een van de grootste aanvallende talenten van Europa, waarna de Duitse club direct de optie tot koop activeerde. Dit seizoen scoorde Jovic al 14 keer in 19 duels in de BundesLiga.

De topclubs staan inmiddels in de rij om de aanvaller komende zomer weg te plukken bij Frankfurt. Naast Real Madrid, Bayern München zou ook FC Barcelona op zoek zijn naar een nieuwe spits. De club wil Luis Suarez meer concurrentie geven. De talentvolle Jovic behoort tot de opties en zou volgens de Duitse krant dus inmiddels een persoonlijk akkoord met FC Barcelona hebben. De krant bracht echter geen details over het akkoord naar buiten. De Catalanen zullen komende zomer flink in de buidel moeten tasten om de Serviër uit Frankfurt weg te krijgen.

Samenvatting Athletic-Barça

Samenvatting | Athletic Bilbao – FC Barcelona (0-0)

Josep Bartomeu

”We moeten erop uittrekken, dichter bij de fans komen”