in ,

‘Schotse Iniesta van 15 jaar in beeld bij Barcelona’

FC Barcelona is op zoek naar een nieuwe Iniesta. De club heeft daarom al meerdere keren scouts gestuurd naar Schotland om de 15-jarige Billy Gilmour te zien spelen. De jonge speler van Glasgow Rangers wordt vergeleken met Andrés Iniesta en Xavi vanwege zijn lengte en techniek. Barcelona is niet de enige club die de Schot wil aantrekken. Bayern München, Arsenal en Manchester United zijn namelijk ook geïnteresseerd in zijn kunsten.

Gilmour wordt voor het eind van het seizoen 16 jaar oud, de Catalanen kunnen er dan voor kiezen om het grote talent aan te trekken. Voor Gilmour wordt een grote toekomst verwacht. De Schotse media verwachten dat de Rangers het grote talent niet lang kunnen vasthouden. Een avontuur in het buitenland is dan een logische keuze. Volgens Record Sport heeft Barcelona daarom al twee keer een scout richting Schotland gestuurd om de speler te bekijken.

Gilmour is niet het enige talent in Schotland dat de interesse trekt van Barcelona. Ook Karamoko Dembele van Celtic is een speler waar Barcelona naar kijkt. Dembele is nog maar 13 jaar oud en werd wereldbekend doordat hij nu al zijn debuut maakte voor Jong Celtic. Barcelona wilde hem een jaar geleden al aantrekken maar deed dit niet omdat ze bang waren de regels van FIFA te doorbreken met de transfer.

Vrouwelijke Messi van Barcelona scoort fraai na prachtige solo

Barcelona verlegt focus op duel met Sevilla