in

Samper teleurgesteld, maar vol vertrouwen: ”Ik wil hier veel minuten maken”

De transferperiode nadert het einde. Met nog slechts enkele uren te gaan voor verschillende Europese competities, moeten de clubs haast maken, mochten ze zich nog willen versterken. Een van de clubs die nog niet uit gewinkeld is, is FC Barcelona. De Catalaanse grootmacht aast al weken op Philippe Coutinho, de Braziliaanse smaakmaker van Liverpool. De Spanjaarden en de speler wachten echter op het ja-woord van de Engelse topclub. Daarnaast hoopt de club nog enkele spelers van de hand te doen. Een van de spelers die de deur van het Camp Nou tijdelijk achter zich heeft dichtgedaan, Sergi Samper, laat in een interview met ‘Tú Diras’ van RAC1 weten dat hij het jammer vindt hoe het deze zomer is gegaan bij Barça.

De Catalaanse middenvelder, kind van de club, komt dit seizoen uit voor Las Palmas. Las Palmas heeft de talentvolle speler voor een jaar gehuurd van FC Barcelona. Samper maakte tijdens de voorbereiding nog ‘gewoon’ deel uit van de selectie van de Catalanen, maar kreeg na de komst van miljoenenaankoop Paulinho te horen dat hij op zocht mocht naar een nieuwe werkgever. In het interview laat hij onder andere weten dat hij niet had verwacht dat hem de deur zou worden gewezen. ”Ik had de hoop dat ik dit jaar bij Barcelona zou blijven, vooral omdat de club geen directe vervanger had voor Busquets. Ik voelde me goed, ik ken de manier van spelen en ik hoopte op een eerlijke kans’’, aldus de middenvelder.

Samper werd het afgelopen jaar ook al uitgeleend door de Catalaanse topclub. Hij kwam uit voor Granada, dat degradeerde naar het tweede niveau. De middenvelder maakte een aardige indruk en werd beloond met een plek bij de selectie tijdens de voorbereiding. Hij mocht mee naar de Verenigde Staten, waar de Catalanen wonnen van achtereenvolgens Juventus, Manchester United en Real Madrid. Samper maakte tijdens deze wedstrijden zijn minuten en liet een goede indruk achter. ”Ik wilde heel graag blijven, gaan voor mijn kans. Ik heb hard gewerkt tijdens de zomer, ik voelde me goed en was tevreden over de voorbereiding’’, aldus Samper. Uiteindelijk kreeg hij toch te horen dat er voor hem geen plek is dit seizoen. Dat doet pijn, geeft hij toe: ”Barcelona is de club van mijn leven, dan is het altijd moeilijk om te moeten vertrekken. Valverde vertelde me dat hij mij nodig had, maar er speelde iets anders. Uiteindelijk moet je het accepteren, hoe moeilijk het ook is.’’

Las Palmas

Dit seizoen speelt hij dus voor Las Palmas. Hij is blij met de overstap naar de hoofdstad van het eiland Gran Canaria. “De club past goed bij me. Er waren meerdere clubs in geïnteresseerd, ook uit het buitenland. Maar mijn gevoel bij de club, de trainer en de manier van spelen was direct goed. Ik wil genieten van het voetbal en veel minuten maken.’’

What do you think?

Expert

Written by Thijs Meijaard

Thijs is de dichter van BarcaSource.nl. Interviews, analyses of uitgebreide verslagen, Thijs draait zijn hand er niet voor om.

Years Of MembershipCommunity ModeratorVerified UserContent AuthorStory MakerQuiz Maker

Koreaans toptalent verlaat Barcelona voor Italiaans avontuur

Barcelona B huurt centrale verdediger van RC Celta