in

Ronaldo verrast Messi met transfer naar Juventus

Jarenlang vechten beide heren om de titel ‘beste voetballer ter wereld’. We hebben het natuurlijk over Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. Waar de één zal zeggen dat Messi met afstand de beste voetballer is, zal de ander zeggen dat Ronaldo dat is. Een duidelijk antwoord zal de voetbalwereld wellicht nooit krijgen. Wat wel zeker is, is dat de Liga een fenomeen armer is door het vertrek van de Portugees naar Juventus. Een transfer die Messi niet zag aankomen.

Dat zegt de aanvoerder en sterspeler van FC Barcelona in gesprek met Catalunya Radio. “Ik was verrast door zijn vertrek. Eerlijk gezegd kon ik me niet voorstellen dat hij ooit nog bij een andere club dan Real Madrid zou spelen. Al helemaal niet dat hij bij Juventus zou spelen. Ook ik was op de hoogte van de geruchten over een eventueel vertrek van Cristiano, maar Juventus zag ik nooit voorbijkomen. Maar goed, ik was erg verrast. Toch heeft Real nog steeds een heel goed team’’, aldus Messi.

Ronaldo wacht overigens nog steeds op zijn eerste doelpunt voor Juventus. (Foto: @Juventus)

Het feit dat beide spelers vijf keer werden uitgeroepen tot beste voetballer ter wereld, zegt natuurlijk genoeg. Beide spelers vochten een hevige, maar prachtige onderlinge strijd uit in de Spaanse competitie. De laatste onderlinge strijd in de Liga, werd natuurlijk gewonnen door Messi. FC Barcelona volgde Real Madrid op als landskampioen en had met Messi de topscorer van het afgelopen seizoen in huis. Ronaldo won echter voor de derde keer op rij de Champions League met ‘zijn’ Madrid. Door het vertrek van de Portugees, denkt Messi dat de grote rivaal het dit seizoen een stuk lastiger zal krijgen: “Madrid zal zonder Ronaldo minder goed voor de dag komen. Daartegenover staat het feit dat Juventus één van de grote favorieten is voor het winnen van de Champions League. Juve had al een heel goed team en met de komst van Ronaldo zijn ze alleen maar beter geworden.’’

Interview Messi

De transfer van Ronaldo is niet het enige onderwerp dat ter sprake kwam in het interview van Messi met Catalunya Radio. Meer van het interview lezen? Lees het hier!

Wijn Andrés Iniesta twee dagen na transfer al uitverkocht in Japan

Cillessen onder de lat tegen Peru: ”Hij is onze eerste keeper”