in , ,

Ronaldinho: “Neymar wordt de nieuwe Messi”

Ronaldinho was onlangs in New York voor promotiewerk voor Barcelona en sprak daar met Sport. Daarin gaf hij aan dat hijzelf de beste van zijn tijd was, Messi de beste is van deze tijd en Neymar de beste zal zijn in een paar jaar. Daarnaast gaf hij ook aan dat hij binnenkort zal stoppen, maar hij wil nog minimaal een jaar voetballen.

De club waar hij zijn loopbaan zal afsluiten, is nog onbekend alhoewel Ronaldinho wel aangeeft dat hij opties heeft. Hij heeft bijvoorbeeld de mogelijkheid om in Amerika te voetballen, waar hij voorheen ook al had kunnen spelen. Het maakt de Braziliaan vrij weinig uit waar hij speelt, als hij maar de kans krijgt te reizen om zijn projecten te promoten.

Ronaldinho heeft genoeg lovende woorden voor Messi: “Het is een fenomeen, hij is al zolang de beste van de wereld. Ik kon dat niet, ik was niet continu de beste. Het is zo moeilijk, te moeilijk voor mij. Fysiek is het wel te doen, maar mentaal is het moeilijk. Je moet elke woensdag en zaterdag weer gereed zijn om een topwedstrijd af te leveren.” Desondanks vindt hij niet dat Messi de beste ooit is, want hij vindt dat elke generatie een beste speler heeft. Dat zijn spelers als Pelé, Garrincha, Maradona en natuurlijk Ronaldinho zelf. Die laatste denkt dat Neymar binnen een paar jaar ook aan dat lijstje toegevoegd kan worden.

Als Ronaldinho uiteindelijk echt stopt, dan wil hij zich focussen op andere projecten geeft hij aan in het interview. Deze projecten zijn natuurlijk voetbalgerelateerd, maar hebben ook met muziek te maken. Want, zo geeft hijzelf aan, dat zijn zijn twee grootste passies.

 

Alcacer voor het eerst op het trainingsveld in Barcelona

VIDEO | De mooiste La Masia doelpunten van afgelopen weekend