in ,

Romeu: ”Wil vertrouwen terugbetalen met goede prestaties”

Oriol Romeu is terug bij Barcelona. Deze week kondigde de club aan dat de middenvelder per direct is overgenomen van Girona. Na avonturen bij Chelsea, Valencia, Stuttgart, Southampton en Girona is Romeu terug bij de club waar hij de jeugdopleiding doorliep.

”Ik voel me heel erg goed, want het is geweldig om thuis te komen”, vertelt Romeu tijdens zijn presentatie in Los Angeles. ”Het is een van de meest opwindende uitdagingen in mijn carrière en ik krijg deze mogelijkheid op het best mogelijke moment. Ik wil het vertrouwen van de club graag terugbetalen met goede prestaties.”

Xavi speelde een belangrijke rol in de transfer van Romeu. De middenvelder ging bij het persmoment in op de toenadering van de trainer. ”Xavi belde me tijdens de vakantie. Hij liet weten dat hij een gesprek heeft gehad met het bestuur en daarin meldde dat hij mij graag wilde halen om het middenveld te versterken. Mijn reactie was er een van blijdschap en voldoening. Maar dan was het nog wel zaak dat het tot een transfer kwam.”

Barcelona maakt aanvoerders voor 2023-2024 bekend

Oefenwedstrijd tegen Juventus afgelast door uitbraak virus