in

Romeu over renovatie: ”Op de goede weg, maar nog niet goed genoeg”

FC Barcelona wil graag weer terugkeren naar de absolute top. De club wordt daarbij alleen behoorlijk gehinderd door de financiële problemen. Er wordt hard gewerkt om de situatie te verbeteren en dat gaat aardig. Duidelijk is ook dat er nog voldoende zorgen zijn.

Vice-president Eduard Romeu heeft in gesprek met RAC1 van zich laten horen. Hij gaf wat duidelijkheid over de financiële situatie bij FC Barcelona. ”Ons salarishuis is helemaal opgeblazen. Mateu Alemany (technisch directeur) heeft geweldig werk geleverd door liefst 150 miljoen euro te besparen. We zijn op de goede weg, maar het is niet genoeg. Het staat echter niet op de planning om spelers te verkopen. Mocht iemand als Frenkie de Jong weggaan, dan is het een technische beslissing en geen economische.”

De club wil de selectie graag versterken met nieuwe spelers, maar dat is niet eenvoudig. De salariskosten blijven veel te hoog. ”We hebben een salarishuis van 560 miljoen euro, dat is twee keer zoveel als Bayern München, die zitten op 300 miljoen, terwijl Real Madrid rond de 400 miljoen zit. Onze salarissen zijn helemaal opgeblazen en buiten alle proporties”, aldus Romeu.

Barcelona presenteert nieuwe thuisshirt voor 2022-2023

FC Barcelona en Club Brugge bevestigen transfer Ferran Jutgla