in

Realistische Koeman: ”Wordt een ingewikkelde wedstrijd”

FC Barcelona staat aan de vooravond van een nieuwe avontuur in de Champions League. De eerste wedstrijd is dinsdagavond in Camp Nou tegen het sterke Bayern München. Trainer Ronald Koeman heeft er zin in, maar beseft ook dat het lastig wordt.

“We weten heel goed dat Bayern München een geweldig team is”, vertelt Koeman op de persconferentie van maandag. ”Daarnaast hebben ze geweldige individuele vaardigheden. Zeer ervaren spelers. Dit wordt een ingewikkelde wedstrijd. Maar we hebben hoge verwachtingen en de wil om deel te nemen aan de Champions League. En we spelen thuis, dus we hopen op een goed resultaat om deze nieuwe editie van de Champions League te beginnen.”

Natuurlijk ging het bij het persmoment ook over de 2-8 afslachting door de Duitse topclub tijdens de kwartfinale van de Champions League in 2020. ”We hebben gesproken over wat er gebeurde meer dan een jaar geleden. Veel van de huidige spelers waren er toen ook. Ze hebben die avond veel te lijden gehad. We weten dat we de mogelijkheid hebben om dat recht te zetten”, aldus Koeman.

Femení weet ook in tweede competitiewedstrijd vijf keer te scoren

Luuk de Jong | FC Barcelona

Jeugdig FC Barcelona hard onderuit in Camp Nou