in

Rafinha zes maanden uitgeschakeld na succesvolle operatie

Rafinha is succesvol geopereerd aan zijn linkerknie. De middenvelder onderging maandag, in het bijzijn van de clubartsen, een operatie bij Dr. Ramon Cugat. Dat maakte de club maandag via officiële kanalen bekend. Rafinha moet ruim zes maanden revalideren van de knieoperatie. Daarmee lijkt het seizoen voorbij voor de middenvelder van FC Barcelona.

Rafinha kreeg de afgelopen weken bij FC Barcelona de voorkeur boven Ousmane Dembélé toen Lionel Messi uitgeschakeld was met een armblessure. Aan het duel met Atletico Madrid hield Rafinha klachten over aan zijn voorste kruisbanden. De Braziliaanse middenvelder moest uiteindelijk onder het mes en werd maandag succesvol geopereerd aan zijn voorste kruisbanden. Rafinha is daarmee zo’n zes maanden uitgeschakeld en dat betekent dat het seizoen er voor de middenvelder zo goed als zeker op zit.

Het is niet de eerste keer dat Rafinha een zware blessure oploopt bij FC Barcelona. In 2015 had de middenvelder problemen met zijn kruisbanden aan zijn rechterknie. Het hield hem ruim 200 dagen buitenspel. In 2017 liep Rafinha een meniscusblessure op en stond hij 290 dagen buitenspel.

Cillessen terug op trainingsveld FC Barcelona

Aleña-FC Barcelona

Barcelona haalt Aleña definitief naar A-selectie na blessure Rafinha