in

Rafinha verlengt en vertrekt op huurbasis naar Celta

FC Barcelona laat op de valreep nog een middenvelder vertrekken. Rafinha Alcantara werd deze zomer al nadrukkelijk in verband gebracht met een vertrek uit Barcelona, maar op de laatste dag van de transfermarkt maakt Rafinha alsnog de overstap. De Braziliaan wordt voor een seizoen gehuurd door Celta de Vigo.

De middenvelder kwam door blessureleed van collega’s dit seizoen nog veel in actie voor Barcelona, maar in principe was Rafinha overbodig. De Catalanen willen echter nog niet definitief afscheid nemen van de middenvelder. Daardoor heeft de club hem direct een jaar langer, tot 2021, vast gelegd. Celta neemt het salaris van Rafinha over en met enkele clausules kan Celta voor de huurdeal tot 1,5 miljoen euro moeten betalen.

https://twitter.com/RCCelta/status/1168561757058752513

Voor FC Barcelona was de contractverlenging van groots belang tijdens de onderhandelingen. Rafinha had namelijk nog een contract tot de zomer van 2020 en daarmee zouden de Catalanen ruim 15 miljoen euro mislopen bij een eventuele transfer. Eerder was ook Valencia in de race voor Rafinha, maar eigenaar Lim wilde de Braziliaan uiteindelijk niet hebben.

Barcelona stalt McGuane bij Telstar

Akieme Barcelona B

Barcelona B haalt vervanger voor Miranda