in , ,

‘PSG wilde 100 miljoen euro en twee spelers van Barcelona in ruil voor Neymar’

Er is de afgelopen tijd zoveel geschreven en gezegd over de toekomst van Neymar, dat het steeds lastiger wordt om de waarheden van de leugens te onderscheiden. Volgens verschillende media heeft FC Barcelona inmiddels verschillende aanbiedingen neergelegd bij Paris Saint-Germain, de huidige werkgever van de Braziliaan. Vandaag bericht Mundo Deportivo dat de Fransen niets meer wilden dan €100 miljoen en twee spelers van de Catalaanse grootmacht.

In de zomer van 2017 vertrok Neymar voor een recordbedrag van 222 miljoen euro naar Paris Saint-Germain. Twee jaar later heeft de Braziliaanse aanvaller zijn zinnen gezet op een vertrek. De Fransen zijn bereid mee te werken aan een vertrek van hun sterspeler, die zich de afgelopen weken onmogelijk heeft gemaakt bij de achterban. De Spaanse media kwamen al snel met het nieuws dat Barcelona wel oren heeft naar een nieuwe samenwerking met de Braziliaan. Maar na de transfers van Frenkie de Jong en Antoine Griezmann, die Barcelona ruim 200 miljoen euro kostten, was het duidelijk dat de club krap bij kas zat. Om de hoge vraagprijs van PSG, die in de buurt komt van de 222 miljoen, ietwat te drukken, was Barça bereid om een tweetal spelers in de deal te betrekken.

Na de transfers van De Jong en Griezmann, die de club ruim 200 miljoen euro kostten, was het duidelijk dat de club krap bij kas zat.

Dembélé en Semedo

Philippe Coutinho, Ousmane Dembélé, Ivan Rakitić, Nelson Semedo, Samuel Umtiti en Jeac-Clair Tobidbo werden door de media al snel genoemd als spelers die bij de deal betrokken konden worden. Coutinho leek de meest logische. Hij kwam in de winter van 2018 voor een bedrag van 120 miljoen euro over van Liverpool, waarmee hij in één klap de duurste speler werd in de geschiedenis van Barcelona. De verwachtingen rondom de Braziliaan waren hooggespannen, maar hij stelde zwaar teleur. PSG zat echter niet op hem te wachten. Inmiddels speelt Coutinho op huurbasis voor Bayern München. De Fransen hadden hun oog laten vallen op Dembélé en Semedo. De trainer van PSG, Thomas Tüchel, kende Dembélé nog uit zijn tijd bij Borussia Dortmund. Barcelona twijfelde echter geen moment en verkocht de kampioen van Frankrijk al snel een duidelijke nee.

“Hij blijft, 1000%’’

Dinsdagavond deed de zaakwaarnemer van Dembélé daar nog een schepje bovenop. Ondanks een nieuwe blessure voor de Fransman, die hem zo’n vijf weken aan de kant houdt, en de mogelijke terugkeer van Neymar, is hij niet van plan de club te verlaten. “Ondanks de aanbiedingen van verschillende Europese grootmachten, is Ousmane overtuigd dat hij al bij de beste club ter wereld speelt’’, aldus Moussa Sissoko. “Ousmane is een Barcelona-speler en dat blijft hij, 1000%, met de absolute wil om de kleuren van de club met trots te dragen.’’

‘Barcelona heeft vleugelverdediger van Salzburg op het oog’

In beeld: Coutinho zijn eerste training als speler van Bayern München