in ,

Prince Boateng blij en vereerd na transfer naar Barcelona

Huis Boateng

Terwijl in Nederland wordt gewaarschuwd voor vertragingen en files vanwege de winterse omstandigheden, schijnt voor Kevin-Prince Boateng de komende tijd de zon. Gisteren maakte FC Barcelona namelijk bekend dat het de Ghanees voor de rest van het seizoen huurt van het Italiaanse Sassuolo. Met de transfer naar de Catalaanse topclub wordt een droom van Boateng werkelijkheid.

Dat liet de kersverse aanwinst van Barça gisteren weten tegenover de camera’s van het officiële clubkanaal. “Voor ieder kind dat begint met voetballen is het een grote droom om te spelen voor een club als Barcelona. Dus voor elke voetballer, voor mij in het bijzonder, is het een grote droom die uitkomt’’, aldus Boateng, die de eerste seizoenshelft zijn minuten maakte voor Sassuolo in de Italiaanse Serie A.

https://twitter.com/FCBarcelona/status/1087674469580263424

Stand-in voor Luis Suárez

Door het recente vertrek van Munir naar Sevilla werd de spoeling achter eerste spits Luis Suárez erg dun. De afgelopen weken werden veel centrumspitsen in verband gebracht met een overstap naar FC Barcelona. Naast Álvaro Morata, werd ook Cristhian Stuani veelvuldig genoemd als mogelijke nieuwe reservespits van de huidige koploper van de Liga. De keuze viel uiteindelijk op Boateng. Het betreft een huurtransfer, maar Barça heeft wel de mogelijkheid om de voormalig international van Ghana aan het eind van het seizoen definitief over te nemen voor een bedrag van 8 miljoen euro.

Voor FC Barcelona staat er de komende maanden nog genoeg op het spel. De nummer een van de Liga hoopt naast het prolongeren van de titel, ook de winst van de Copa del Rey binnen te slepen. Dat zou de vijfde opeenvolgende eindzege betekenen. De grootste uitdaging is echter het winnen van de Champions League. Prince is bereid alles te geven en zijn steentje bij te dragen aan nieuwe successen: “Ik zal proberen mijn uiterste best te doen voor het team. Ik denk dat de meeste wel weten hoe ik speel en wat mijn kwaliteiten zijn. Ik heb geen zin om het specifiek over mijn kwaliteiten te hebben, maar ik zal alles geven om de club te helpen.’’

Presentatie

De aanvaller, die ook op het middenveld uit de voeten kan, werd eerder vandaag gepresenteerd aan de fans van FC Barcelona. Tijdens zijn perspraatje strooide hij met complimenten, voornamelijk aan het adres van Lionel Messi:

https://twitter.com/FCBarcelona/status/1087690295058329600

Boateng Camp Nou

Video: Boateng gepresenteerd bij FC Barcelona

Terug in de tijd: Boateng over zijn wereldgoal tegen Barcelona