BarçaSource
Meer dan alleen nieuws over FC Barcelona

Pique zet punt achter interlandcarrière: ”Het was een mooie tijd”

Verdediger Gerard Piqué keert niet meer terug in het Spaanse elftal. De 31-jarige Catalaan heeft de nieuwe bondscoach Luis Enrique laten weten dat hij stopt als international. Piqué liep al maanden met deze gedachte rond. 

“Ik heb Luis Enrique gesproken en hem verteld dat ik mijn beslissing om te stoppen al lang geleden heb genomen”, zei Piqué in de Marokkaanse stad Tanger, waar hij zondag met FC Barcelona het opneemt tegen Sevilla om de Spaanse Supercup.

Pique overwoog al eerder te stoppen als international. De verdediger werd als uitgesproken Catalaan regelmatig uitgefloten bij interlands en ook binnen de selectie leverde het hier en daar frictie op. In oktober 2017 was voor Pique de maat al vol toen hij door het Spaanse publiek werd uitgefloten. Zij konden het niet waarderen dat Piqué zijn steun had uitgesproken voor de Catalaanse onafhankelijkheidsstrijd.

Succesjaren

Gerard Piqué was één van de basiskrachten tijdens de gouden jaren van de Spaanse selectie. De ploeg werd in 2010 wereldkampioen en twee jaar later wist het de Europese titel te prolongeren. Piqué speelde 102 interlands voor het Spaanse elftal. Afgelopen WK werd Spanje in de achtste finale uitgeschakeld. Kort na het WK maakte ook Andrés Iniesta bekend te zullen stoppen als international. 

FC Barcelona Voetbal Kleding Officiële FC Barcelona kleding vind je op Voetbalshop.nl!

You might also like