in

Pique verlengt bij Barcelona: ”Zie mezelf alleen hier spelen”

Gerard Pique heeft maandag zijn nieuwe contract bij FC Barcelona ondertekend.  De verdediger kwam afgelopen week tot een akkoord met de Catalaanse club over een  langere verbintenis tot de zomer van 2022. Maandag tekende Pique in het bijzijn van voorzitter Josep Bartomeu zijn contract.

Met het nieuwe contract blijft Pique tot zijn 35e aan de club verbonden. Pique krijgt met het nieuwe contract een ontsnappingsclausule van maar liefst 500 miljoen euro.

Andere opties dan FC Barcelona waren voor de verdediger geen optie. ”Ik zie mezelf alleen in het shirt van Barcelona spelen.  Als mijn contract niet verlengd was, dan was ik gestopt”, zei Pique, die vanwege clubliefde nog voetbalt. ”Ik speel alleen voetbal omdat ik voor FC Barcelona kan spelen. Barcelona is mijn huis. Ik bedank iedereen die het mogelijk heeft gemaakt dat ik hier nog langer kan blijven.”

 

Samenvatting | FC Barcelona – Deportivo Alavés (2-1)

Barcelona B huurt talent van Villarreal