in ,

Pique stopt na WK als international: ”Plezier is me afgenomen”

Gerard Pique zet na het WK van 2018 een punt achter zijn interlandcarrière. ”De fans hebben me het plezier ontnomen. En ook al ben ik na het WK nog maar 31, het is genoeg geweest”, laat Pique na de overwinning op Albanië weten.

Pique steekt niet onder stoelen of banken dat hij pro Catalaans is en dat hij fel tegen Real Madrid is. Dat werd hem in Spanje niet in dank afgenomen. In ieder stadion wordt de verdediger uitgefloten.

Zondag kreeg de verdediger van FC Barcelona opnieuw kritiek over zich heen. De verdediger had zijn mouw ingekort waardoor de Spaanse vlag niet meer zichtbaar was. “Ik had gewoon last van die mouwen”, zei Piqué. De Catalaan gaf na het duel aan dat hij de mouwen te kort vond en daarom de mouwen had ingekort zodat hij er geen last van had. “Ik ben het zat. Hopelijk word ik na het WK wel met rust gelaten. Waarom ik niet meteen stop? We zijn samen met bondscoach Julen Lopetegui dit WK-proces begonnen, dus dan maken we het ook samen af.”  

‘Verhuurde Chelsea-speler in beeld bij Barcelona’

VIDEO | Presentatie autobiografie ‘Johan Cruijff, Mijn verhaal’