in

Pique stapt opnieuw in tenniswereld: Nieuw toernooi moet winnaar miljoenen opleveren

Gerard Pique is met één van zijn bedrijven, Kosmos, hard op weg om de volledige tenniswereld op zijn kop te zetten. Samen met de International Tennis Federation (ITF) gaat Pique vanaf komend jaar de Davis Cup volledig omgooien, maar de verdediger van FC Barcelona wil meer.

Volgens het Britse Daily Telegraph gaat Pique er een schepje bovenop doen. Met zijn bedrijf Kosmos heeft Pique namelijk het plan om nog eens een tennistoernooi te introduceren. Het nieuwe toernooi moet een mannentoernooi worden waarin 64 toptennissers gaan strijden om slechts één prijs. De verdediger van FC Barcelona wil dat de winnaar van de nieuwe Majesty Cup ruim 8,5 miljoen euro gaat winnen. De andere 63 tennissers gaan met lege handen naar huis. Daarmee ligt het bedrag een stuk hoger dan de huidige grand slam toernooien. 

Ook zullen de tennissers in de ranking niets opschieten met het toernooi. Het moet namelijk een exhibition-toernooi worden, waarin geen ATP punten kunnen worden uitgedeeld. Enkel de allerbeste gaat met een grote prijs naar huis.

Of het toernooi er daadwerkelijk gaat komen hangt ook af van de kalender. Kosmos wil het toernooi graag een week na de US Open, maar in het huidige systeem valt dat midden in de Davis Cup. Voor het komende jaar zullen de tijdstippen worden aangepast en is het nog maar de vraag of er ruimte is voor Pique’s nieuwe toernooi.

FOTO | ‘Het nieuwe Barça-tenue voor seizoen 19/20’

Barça-spelers verbaast: Lenglet krijgt rode kaart na opmerkelijk VAR-moment