in ,

Piqué publiceert jaarsalaris na foutieve publicatie journalist

Gerard Piqué en de Spaanse media is al jaren geen goede combinatie. De verdediger van FC Barcelona kwam al meerdere malen in botsing met de Spaanse journalisten. Nu slaat Piqué opnieuw terug als journalist Llu’s Canut vermeende salarissen van FC Barcelona gooit. Gerard Piqué slaat hard terug met een screenshot van zijn salaris.

De ophef ontstond toen Lluís Canut in het programma Onze van TV3 bekend maakte dat onder meer Gerard Piqué in het afgelopen jaar geen salaris zouden hebben ingeleverd. Volgens de journalist zou Piqué ruim 28 miljoen euro hebben opgestreken. Ook zouden Sergio Busquets en Jordi Alba vorig jaar respectievelijk 23 miljoen euro en 20 miljoen euro hebben ontvangen van de club.

Natuurlijk kwam FC Barcelona vrijdag met een officiële reactie waarin de club de berichtgeving ontkent. “We beschouwen dit als ongepast, onprofessioneel en onjuist gehandeld door te benoemen dat deze informatie klopt”, zo reageert de club.

Gerard Piqué kan dan uiteraard niet achterblijven met een reactie op de journalist. En ditmaal publiceert de verdediger zijn salaris over het afgelopen jaar. “Personen zoals deze krijgen betaald door de publieke omroep om hun vrienden te verdedigen”, reageert Piqué op Twitter. De verdediger kreeg in december 2.328.884,39 euro overgemaakt, maar gaf op Twitter aan dat dit 50 procent van zijn salaris over 2021 is. Het totaal is daarmee 4.657.768,78 en dat is aanzienlijk minder dan een gesuggereerde 28 miljoen euro.

Nieuwe testen zorgen voor goed nieuws; Dest. Gavi en Balde zijn negatief

Álex Collado | FC Barcelona B

Officieel: Collado naar Granada