in ,

Pique kan leven met nederlaag: ”Had er vooraf voor getekend”

Gerard Pique kan leven met de nederlaag die FC Barcelona zondag heeft geleden tegen Deportivo La Coruña. De Catalanen deden woensdag tegen PSG namelijk het onmogelijke door zich, na een 4-0 achterstand, alsnog te plaatsen voor de volgende ronde van de Champions League.

”Alle fans van FC Barcelona zouden vooraf ervoor hebben getekend om woensdag te winnen van PSG en vervolgens te verliezen van Deportivo”, zei Pique na afloop van de nederlaag. ”De Liga is nog lang, er zijn voldoende opties en wij zullen er alles aan doen om de titel alsnog binnen te halen.”

Gerard Pique benadrukte dat Barcelona geen excuus heeft met het midweekse programma. ”Dit is de sport. Natuurlijk zijn wij geen machines en na het duel van woensdag hebben wij niet genoeg tegenstand kunnen bieden, maar Deportivo is de terechte winnaar en ook zij hebben midweeks gespeeld.”

Volgens de verdediger van Barcelona is er echter geen reden tot paniek. Barcelona zag Real Madrid zondagavond weer verder uitlopen, maar volgens Pique zijn er nog voldoende kansen. ”We moeten nu even een stap terug”, sloot Pique af. ”maar in de afgelopen maanden hebben we kunnen zien dat ieder elftal punten laat liggen.”

Barcelona haalt geen vervanger voor geblesseerde Vidal

Barcelona herstelt met fitte selectie na nederlaag in Galicië